Csokimázas puszedli

Adag: 1 tepsi (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg durvára tört fehér csokoládé
9 dkg durvára tört étcsokoládé
10 dkg finomra vágott kandírozott gyümölcshéj
9 dkg reszelt étcsokoládé
30 dkg porcukor
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál fehér liszt
vagy
2 evőkanál univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót.

2. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a gyümölcshéjkeveréket.

3. A tepsibe elhelyezett 5 cm-es sütőpapír korongokra evőkanálnyi tésztát rakunk, szétlapítjuk. Két órára hűtőszekrénybe rakjuk, és 150 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 2-es fokozat).

4. A tésztát 20-25 perc alatt keményre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

5. A fehér és az étcsokoládét külön-külön gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és egy kés hegyével márványmintát rajzolunk.

Csokimázas puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokimázas puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj