Narancsos piskóta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricalisztet és a sót.
3. Egy másik tálban, vízfürdő fölött a tojásokat, a porcukrot és a narancshéjat habverővel alaposan összekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot.
4. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 5 cm-re 8x2 cm-es babapiskóta formákat nyomunk úgy, hogy az elején és a végén kissé vastagabb lesz a tészta.
5. Cukorral megszórjuk és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. Néhány percig még hagyjuk a lemezen. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.