Narancsos piskóta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos piskóta
Adag: 2 tepsi (30-35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál finomra reszelt narancshéj
2 evőkanál kristálycukor
20 dkg porcukor
3 db felvert tojás
1 csipet
18 dkg fehér liszt
vagy
7 és fél dkg kukoricakeményítő
vagy
7 és fél dkg kukoricaliszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricalisztet és a sót.

3. Egy másik tálban, vízfürdő fölött a tojásokat, a porcukrot és a narancshéjat habverővel alaposan összekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot.

4. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 5 cm-re 8x2 cm-es babapiskóta formákat nyomunk úgy, hogy az elején és a végén kissé vastagabb lesz a tészta.

5. Cukorral megszórjuk és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. Néhány percig még hagyjuk a lemezen. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Narancsos piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2318 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Narancsos piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon