Gyümölcsös ostya csokival

Adag: 2 tepsi (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
7 dkg szárított, finomra vágott sárgabarack
7 dkg szárított, finomra vágott ananász
7 dkg szárított, finomra vágott áfonya
5 dkg pirított mandulaforgács
2 evőkanál méz
12 és fél dkg darabolt vaj
1 csipet
12 és fél dkg univerzális liszt
vagy
12 és fél dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

3. Egy közepes serpenyőben a vajat, a cukrot és a mézet alacsony hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. A tűz hőfokát magasra állítva, az oldatot felforraljuk. A tűzről félrehúzzuk, belekeverjük a mandulát és a szárított gyümölcsöket. Hozzáadjuk a száraz adalékot, elkeverjük.

4. Az előkészített sütőlemezekre teáskanálnyi tésztát pottyantunk, egymástól 8 cm-re. A tészta tetejét kissé lenyomkodjuk, és 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Néhány percig még a sütőlemezen hagyjuk. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

5. A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, a sütemények tetejére kenjük, és 30 percig pihentetjük.

Gyümölcsös ostya csokival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyümölcsös ostya csokival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
pinterest