Diós omlós rombusz



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 36x25 cm tepsit kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért és a sót.
3. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a mandulakivonatot, a tojássárgáját és tovább keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a száraz adalékot. Sima tésztát gyúrunk. A tésztát az előkészített tepsibe nyomkodjuk.
4. A tojásfehérjét a vízzel összekeverjük, a tészta tetejét megkenjük, a dióval megszórjuk.
5. A majdani rombuszokat éles késsel megjelöljük, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a jelölések mellett rombuszokra vágjuk.
szerkesztoseg 2013.10.07 ![]() |
Milyen lett? |
2013.10.05