Fűszeres csirke hagyma‑ és paradicsomsalátával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A hagyma és paradicsomsalátához:
3 db szeletelt paradicsom
1 kisebb fej szeletelt lilahagyma
1 kisebb hámozott, szeletelt uborka
1 evőkanál finomra vágott korianderzöld
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, finomra vágott menta
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd összevágott, zúzott fokhagyma
½ teáskanál őrölt római kömény
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A páchoz:
1 db 150 dkg-os, lebőrözött csirke
¼ csésze frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál őrölt kurkuma
5 gerezd összevágott, zúzott fokhagyma
2 evőkanál finomra reszelt gyömbér
3 teáskanál édes őrölt pirospaprika
3 teáskanál őrölt koriander
3 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál chilipor
2 teáskanál garam masala
A tálaláshoz:
2 evőkanál olvasztott vaj
igény szerint naankenyér

Elkészítés:

1. A pác készítéséhez keverjük össze a gyömbért, a fokhagymát, a paprikát, a koriandert, a római köményt, a csiliport, a garam masalát és a kurkumát egy közepes tálban. Keverjük hozzá a joghurtot, a citromlevet és az olajat.

2. Helyezzük a csirkét mellel lefelé egy vágódeszkára. Éles késsel vagy ollóval vágjuk végig a hátát a gerinc mindkét oldalán, majd emeljük ki a gerincet. A csirkét terítsük ki, a vágott felével lefelé. A combok legvastagabb részein ejtsünk bevágásokat. Vonjuk be a páccal, fedjük le, és legalább 4 órára vagy egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes hőfokra.

4. A saláta készítéséhez keverjük össze a paradicsomot, az uborkát, a hagymát, a koriander‑ és petrezselyemzöldet, valamint a mentát egy keverőtálban. Egy kisebb edényben keverjük össze a citromlevet, a fokhagymát és a római köményt. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a paradicsomos keverékhez és forgassuk át, hogy egyenletesen elkeveredjenek.

5. Grillezzük a csirkét, időnként locsolgatva, amíg a comb legvastagabb részét megszúrva a távozó lé tiszta nem lesz, oldalanként körülbelül 10-15 percig.

6. Kenjük meg a naan kenyeret az olvasztott vajjal és enyhén grillezzük meg.

7. Vágjuk darabokra a csirkét. Forrón tálaljuk a salátával és a naan kenyérrel.

Ez a recept a csirke grillezésének egy indiai változata. A garam masala fűszerkeverék, melyet az ázsiai élelmiszerekre szakosodott üzletekben készen lehet megvásárolni.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Fűszeres csirke hagyma‑ és paradicsomsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Fűszeres csirke hagyma‑ és paradicsomsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
pinterest