Édesköményes csirkekolbászok lágy puliszkával

Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kolbászokhoz:
2 evőkanál édesköménymag
75 dkg kicsontozott, apróra vágott sertéstarja
75 dkg filézett, durvára vágott csirkecomb
1 teáskanál frissen őrölt cayenne-bors
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 evőkanál édes fűszerpaprika
2 teáskanál
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 és fél dkg finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál Pernod
szükség szerint sertésbél
A puliszkához:
45 dkg kukoricadara
30 dl víz

Elkészítés:

1. A készítéséhez keverjük össze a csirke- és sertéshúst, a fokhagymát, az édesköménymagot, a paprikát, a sót, a fehér és fekete borsot, a Cayenne-borsot, a petrezselymet és a Pernod-t egy nagy tálban. Alaposan dolgozzuk el. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

2. Közepes lyukú húsdarálón daráljuk át kétszer a kolbásztölteléket. Utána tegyük vissza a hűtőbe, amíg mindent előkészítünk a kolbásztöltéshez.

3. Húzzuk rá a sertésbelet a kolbásztöltőre, a végét csomóval zárjuk el. Egyetlen hosszú kolbászt fogunk kapni. Mintegy 12 centiméterenként csavarjuk meg, hogy kisebb kolbászokat kapjunk. A kolbászokat sütésig tartsuk a hűtőben

4. A puliszka készítéséhez forraljuk fel a vizet a sóval egy lábasban. Fokozatosan öntsük bele a kukoricadarát, folyamatosan kevergetve, nehogy összecsomósodjon. Főzzük és kevergessük, amíg a puliszka kezd elválni az edény falától, körülbelül 45-50 percig.

5. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes hőfokra.

6. Süssük a kolbászokat aranybarnára és amíg átsülnek, 5-7 percig. Forrón tálaljuk őket a puliszkával.

Tisztított sertésbél nagyobb hentesboltokban és piacokon kapható. A kolbásztöltéshez használjon tölcsért, hurkatöltőt vagy elektromos húsdarálót.
Édesköményes csirkekolbászok lágy puliszkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1897 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Édesköményes csirkekolbászok lágy puliszkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
hírlevél