Közel-keleti csirkevagdalt pitával és joghurtöntettel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Közel-keleti csirkevagdalt pitával és joghurtöntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csirkevagdalthoz:
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db kissé felvert tojás
3 dkg friss kenyérmorzsa
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál
8 dkg durvára vágott pisztácia
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
A fűszeres joghortöntethez:
2 és fél dl natúr joghurt
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt római kömény
A sütéshez és a tálaláshoz:
ízlés szerint pita
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A készítéshez tegyük a csirke darált húsát, a kenyérmorzsát, a tojást, a fokhagymát, a fahéjat, a római köményt, a sót és a borsot robotgépbe, és annyit keverjük, hogy egyenletesen összeálljon.

2. A masszát tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a pisztáciát, az aszalt ribizlit és a petrezselymet, és keverjük el ezekkel is. Formázzunk belőle 18 lapos gombócot. Tegyük őket egy nagy tányérra, fedjük le és hűtsük 1 órán át.

3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn közepes hőfokra.

4. A fűszeres joghurtöntet készítéséhez keverjük össze a natúr joghurtot a fahéjjal és a római köménnyel.

5. A sütéshez kenjük meg a sütőlapot 2 evőkanál olajjal, és grillezzük a vagdaltakat, amíg ízlésünk szerint átsülnek, oldalanként körülbelül 3-4 percig.

6. A megmaradt 1 evőkanál olajjal kenjük meg a pitákat és enyhén pirítsuk meg őket a grillen.

A húsgombócokat forrón tálaljuk a meleg pitával, valamint a joghurtöntettel.

Ez a különlegesen fűszerezett, pisztáciával és aszalt gyümölccsel ízesített étel a közel-keleti konyha zamatait hozza el.

Pita

Pita
50 dkg finomliszt
3.1 dl langyos víz
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
5 gramm szárított élesztő vagy
15 gramm élesztő

1. A cukrot beleszórjuk a langyos vízbe, belemorzsoljuk az élesztőt (vagy beleszórjuk

a szárított élesztőt), és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk (a tetejének habosnak kell lennie).

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

3. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és körülbelül 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.

5. Cipóvá formázva kiolajozott keverőtálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 120 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

6. A sütőt 225 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. A tésztából kis gombócokat formázunk, és ezeket kézzel kihúzkodjuk.

7. A lepényeket fél cm vastag körlappá nyújtjuk.

8. A pitát előkészített sütőlapra fektetjük, és egy kevés vízzel megspriccelve, 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük; ezalatt kicsit fel is púposodik. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Közel-keleti csirkevagdalt pitával és joghurtöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Közel-keleti csirkevagdalt pitával és joghurtöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
bevásárlólista