Csirkés-paprikás fajitas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés-paprikás fajitas
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fajitákhoz:
60 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
12 és fél dkg tejföl
25 dkg guacamole
1 nagyobb fej félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
A kenéshez:
szükség szerint extraszűz olívaolaj
A mexikói fűszerkeverékhez:
½ teáskanál frissen őrölt chilipor
1 teáskanál édes fűszerpaprika
1 teáskanál hagymapor
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál fokhagymapor
2 evőkanál szárított oregánó

Elkészítés:

1. A mexikói fűszerkeverék készítéséhez az összes hozzávalót öntsük össze egy kis edénybe és keverjük alaposan össze.

2. A fajitákhoz keverjük össze a csirkét, az olajat és a fűszerkeveréket, hogy a csirkét a fűszerek egyenletesen bevonják.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra, valamint egy sütőlapot közepesen melegre. A grillrácson süssük a kaliforniai paprikákat, amíg bőrük felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük át őket egy közepes, mély tálba, fedjük le celofánnal és tegyük félre hűlni.

4. Kenjük meg egy kevés olajjal a sütőlapot. Süssük a hagymát, amíg megpuhul és aranybarnára sül, 2-3 percig.

5. Grillezzük a csirkét, oldalanként 4-5 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és meleg helyen 5 percig pihentessük. Utána vágjuk vékony szeletekre.

6. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk őket csíkokra. Keverjük össze a paprikát és a hagymát egy közepes edényben.

7. Kenjük meg a tortillákat egy kevés olajjal és enyhén grillezzük meg.

A tekercsek összeállításához minden tortilla közepére kenjünk guacamolét. Erre helyezzük a paprikát és a hagymát, a tejfölt és a csirkét. Csavarjuk fel és melegen tálaljuk.

Ha az autentikus ízekre törekszünk, használjunk a recepthez őrölt chipotle-t (mexikói chilipor) és szárított mexikói oregánót.
Próbáljuk ki a guacamole-receptet ezekhez az ízletes mexikói tekercsekhez. Ha erre nincs időnk és boltban kapható guacamolét használunk, mindenképp hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni, mielőtt beletöltjük a fajitákba.

Guacamole

Guacamole
2 db félbevágott avokádó
1 kevés Tabasco-szósz
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál vékonyra szeletelt újhagyma
0.5 db kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

1. Teáskanál segítségével kaparjuk ki az egyik avokádó húsát és tegyük turmixgépbe a citromlével és a fokhagymával. Keverjük simára. Tegyük át egy közepes keverőtálba.

2. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a megmaradt avokádót és keverjük a pürésített másikhoz. Tegyük hozzá az újhagymát és a csilit, majd keverjük össze alaposan. Sóval, borssal, tabascóval ízesítsük.

Fogyasszuk el azonnal, de legalább a készítés napján.

Csirkés-paprikás fajitas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Csirkés-paprikás fajitas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
könyvek