Trópusi csirkeburgerek

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Trópusi csirkeburgerek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékonyra szeletelt ananász
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemellfilé
4 szelet érett sajt
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 szelet húsos kolozsvári szalonna
8 db zsenge, tépett római saláta
12 dkg készen vásárolt majonéz
vagy
12 dkg otthon készített majonéz
12 dkg otthon készített mango-chutney
vagy
12 dkg készen vásárolt mango-chutney
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes hőfokra. Grillezzük az ananászt oldalanként 1-2 percig, vagy amíg enyhén megbarnul. Minden ananászkarikára helyezzünk egy szelet sajtot és hagyjuk enyhén ráolvadni. Tegyük őket félre.

2. Kenjük meg a 12 szeletre vágott csirkét az olajjal és ízesítsük sóval, borssal. Grillezzük, amíg átsül és a rácsok sötét csíkokat pirítanak rá, körülbelül 2-3 percig egy-egy oldalon.

3. A félbevágott szalonnát grillezzük ropogósra, szintén 2-3 perc alatt. A zsömléket enyhén pirítsuk meg.

4. A burgerek összeállításához a szezámmagos zsömlék alját kenjük meg a majonézzel, majd fedjük le a salátával. Erre helyezzük a sajtos ananászgyűrűket, majd a csirkét, végül a szalonnát. Kanalazzunk rá némi mangócsatnit, végül borítsuk rájuk a tetejüket. Melegen tálaljuk.

A friss ananász nagyon egészséges; kitűnő forrása a C- és a B6 vitaminnak és egy fontos nyomelemnek, a mangánnak, de tartalmaz az emésztést elősegítő enzimeket is.

Édes mangócsatni

Édes mangócsatni
3 db érett, kockára vágott mangó
2 evőkanál olaj
1 kis darab hámozott, reszelt gyömbér
2.5 dl fehérborecet
0.5 teáskanál római kömény
0.5 teáskanál őrölt koriander
0.25 teáskanál őrölt kurkuma
0.25 teáskanál fekete mustármag
15 dkg durvára tört pálmacukor vagy
15 dkg világos barna cukor
0.5 teáskanál szárított, tört chilipehely vagy
0.5 teáskanál szárított, tört chilipaprika

1. Egy nagy, mély tálban keverjük el a mangót, az ecetet, a pálmacukrot és a gyömbért.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy közepes, nehéz aljú mártásos lábasban közepesen kis lángon. Tegyük bele a római kömény-magot, a csilit, a koriandert, a mustármagot és a kurkumát, és pirítsuk, amíg illatozni kezd, körülbelül 30 másodpercig.

3. Tegyük hozzá a mangós keveréket, keverjük össze és forraljuk fel. A lángot vegyük takarékra és főzzük, amíg a mangó megpuhul és a csatni besűrűsödik, mintegy 45 percig.

4. A csatnit kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe és zárjuk le. Éjszakára hagyjuk kihűlni, mielőtt felhasználnánk. Hűtőszekrényben 2 hónapig áll el.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Trópusi csirkeburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Trópusi csirkeburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
szólj hozzá, értékelj