Rántott csirkés szendvicsek

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csirkemellszeletekhez:
2 db lebőrözött csirkemellfilé
7 és fél dkg sima liszt
1 db tojás
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
2 csésze friss kenyérmorzsa
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál tej
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A paradicsom- és hagymasalsához:
1 kisebb fej kockára vágott lilahagyma
2 db apró, kockára vágott paradicsom
2 evőkanál friss petrezselyemzöld
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A szendvicsekhez:
4 db stangli
4 dkg zöld vegyes saláta
1 db szeletelt avokádó
12 dkg otthon készített majonéz
vagy
12 dkg készen vásárolt majonéz

Elkészítés:

1. A csirkemellek elkészítéséhez vágjuk ketté a húst és kissé klopfoljuk ki. Keverjük össze a kenyérmorzsát a parmezánnal, a kakukkfűvel és a citromhéjjal egy tálkában. A lisztet öntsük egy tálba és keverjük össze sóval, borssal.

2. Verjük fel a tojást a tejjel egy tálban. A csirkemelleket mártsuk egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül a fűszeres morzsába. Gyengéden nyomkodjuk bele, hogy jól megtapadjon rajta. Tegyük őket félre egy tányéron.

3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes hőfokra.

4. Kenjük meg a lapot olajjal, majd süssük rajta a szeleteket aranyszínűre, egyik oldalukon 2-3 perc alatt. Kenjük meg a lapot a maradék olajjal, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük őket a másik oldalukon, amíg átsülnek, ropogósak és arany-barnák lesznek, körülbelül 2 percig. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk az olajat.

5. Enyhén pirítsuk meg a stanglikat a grillen.

6. A paradicsom- és hagymasalsához tegyük a paradicsomot, a hagymát és a petrezselymet egy keverőtálba. Egy kisebb edényben keverjük össze a mustárt a citromlével. Keverjük hozzá az olajat, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük a salsa hozzávalóihoz.

7. A szendvicsek összeállításához a stanglik alsó felére helyezzünk salátát és avokádót, arra kerüljenek a hússzeletek, majd a salsa és egy kanálnyi csatni. A stanglik tetejét kenjük meg majonézzel, úgy borítsuk a szendvicsekre. Frissen tálaljuk őket.

Az eredeti rántott bécsi szelet borjúhúsból készül és olajban van kisütve, mi ebben a receptben grillen sütött csirkemellet használunk, amit salsával, majonézzel és fűszeres paradicsomcsatnival megpakolt szendvicsekbe helyezünk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Fűszeres paradicsomcsatni

Fűszeres paradicsomcsatni
100 dkg paradicsom
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál
2.5 dl malátaecet
2 teáskanál őrölt római kömény
3 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 nagy kimagozott, vágott piros chilipaprika
2 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál fekete mustármag
1 evőkanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál chilipor

1. Forraljunk vizet egy nagy fazékban. A paradicsomok alján ejtsünk bevágást, és 10 másodpercre merítsük őket a forró vízbe. Hideg víz alatt öblítsük le őket. Hámozzuk meg a paradicsomokat, bőrüket dobjuk ki. Vágjuk őket keresztben ketté és magozzuk ki, a húsukat vágjuk kockára.

2. Az olajat közepes, kis lángon hevítsük fel egy közepes méretű lábasban. Tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért, a csilit, valamint a fehér és fekete mustármagot, és pirítsuk 5 percig, amíg a fokhagyma üvegesre sül. Tegyük hozzá a koriandert, a kurkumát, a csiliport és a római köményt, és pirítsuk körülbelül 20 másodpercig, amíg illatozni kezdenek.

3. Adjuk hozzá a paradicsomot, az ecetet, a cukrot és a sót, majd forraljuk fel. Mérsékeljük a hőt, és megkeverve főzzük tovább 1-1 1/2 órán át, amíg besűrűsödik.

4. A csatnit kanalazzuk befőttesüvegekbe és zárjuk le. Éjszakára hagyjuk hűlni, mielőtt felhasználnánk. Hűvös, sötét helyen legfeljebb 6 hónapig áll el. Felnyitás után hűtve tároljuk.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Rántott csirkés szendvicsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Rántott csirkés szendvicsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok