Rántott csirkés szendvicsek



Elkészítés:
1. A csirkemellek elkészítéséhez vágjuk ketté a húst és kissé klopfoljuk ki. Keverjük össze a kenyérmorzsát a parmezánnal, a kakukkfűvel és a citromhéjjal egy tálkában. A lisztet öntsük egy tálba és keverjük össze sóval, borssal.
2. Verjük fel a tojást a tejjel egy tálban. A csirkemelleket mártsuk egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül a fűszeres morzsába. Gyengéden nyomkodjuk bele, hogy jól megtapadjon rajta. Tegyük őket félre egy tányéron.
3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes hőfokra.
4. Kenjük meg a lapot olajjal, majd süssük rajta a szeleteket aranyszínűre, egyik oldalukon 2-3 perc alatt. Kenjük meg a lapot a maradék olajjal, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük őket a másik oldalukon, amíg átsülnek, ropogósak és arany-barnák lesznek, körülbelül 2 percig. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk az olajat.
5. Enyhén pirítsuk meg a stanglikat a grillen.
6. A paradicsom- és hagymasalsához tegyük a paradicsomot, a hagymát és a petrezselymet egy keverőtálba. Egy kisebb edényben keverjük össze a mustárt a citromlével. Keverjük hozzá az olajat, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük a salsa hozzávalóihoz.
7. A szendvicsek összeállításához a stanglik alsó felére helyezzünk salátát és avokádót, arra kerüljenek a hússzeletek, majd a salsa és egy kanálnyi csatni. A stanglik tetejét kenjük meg majonézzel, úgy borítsuk a szendvicsekre. Frissen tálaljuk őket.
Fűszeres paradicsomcsatni

1. Forraljunk vizet egy nagy fazékban. A paradicsomok alján ejtsünk bevágást, és 10 másodpercre merítsük őket a forró vízbe. Hideg víz alatt öblítsük le őket. Hámozzuk meg a paradicsomokat, bőrüket dobjuk ki. Vágjuk őket keresztben ketté és magozzuk ki, a húsukat vágjuk kockára.
2. Az olajat közepes, kis lángon hevítsük fel egy közepes méretű lábasban. Tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért, a csilit, valamint a fehér és fekete mustármagot, és pirítsuk 5 percig, amíg a fokhagyma üvegesre sül. Tegyük hozzá a koriandert, a kurkumát, a csiliport és a római köményt, és pirítsuk körülbelül 20 másodpercig, amíg illatozni kezdenek.
3. Adjuk hozzá a paradicsomot, az ecetet, a cukrot és a sót, majd forraljuk fel. Mérsékeljük a hőt, és megkeverve főzzük tovább 1-1 1/2 órán át, amíg besűrűsödik.
4. A csatnit kanalazzuk befőttesüvegekbe és zárjuk le. Éjszakára hagyjuk hűlni, mielőtt felhasználnánk. Hűvös, sötét helyen legfeljebb 6 hónapig áll el. Felnyitás után hűtve tároljuk.
Majonéz

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.
2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.
3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.