Egészben sült barramundi sárga currykrémmel



Elkészítés:
1. A sárga currykrém készítéséhez tegyük a csilit egy kisebb tálba és öntsünk rá hideg vizet, hogy ellepje. Tegyük félre, míg vizet szív magába és megpuhul, körülbelül 15 percre. Utána szárogassuk meg.
2. Egy kis serpenyőben pirítsuk szárazon a koriander- és rómaikömény-magot közepes lángon, míg illatozni kezd, körülbelül 1 percig.
3. Keverjük össze a fűszerőrleményt a mogyoróhagymával, a citromfűvel (lemongrass), a gyömbérrel, a fokhagymával, a garnélapasztával, a kurkumával és a sóval, majd robotgépben dolgozzuk az egészet darabos pasztává. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat és keverjük az egészet simára. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, és keverjük el azzal is.
4. A halak készítéséhez ejtsünk mindkét oldalukon három átlós bevágást. Dörzsöljük a halakat a currykrémmel. majd tegyük őket egy tányérra, fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára.
5. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n, vagy a grillsütőn magas hőfokra.
6. Kissé melegítsük fel a banánleveleket a grill fölött, hogy könnyebb legyen őket hajtogatni.
7. A halakat helyezzük a banánlevelekre, csomagoljuk össze őket és hústűvel tűzzük össze, nehogy szétessenek. Grillezzük őket, míg húsuk omlóssá válik, körülbelül 15 percig.
Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.