Egészben sült barramundi sárga currykrémmel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A halhoz:
4 db lepikkelyezett süllő
vagy
4 db lepikkelyezett sügér
vagy
4 db lepikkelyezett tengeri durbincs
vagy
4 db lepikkelyezett tengeri süllő
vagy
A sárga currykrémhez:
½ teáskanál
1 és ¼ dl napraforgóolaj
4 teáskanál koriandermag
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál római kömény
4 kis darab szárított piros chilipaprika
2 teáskanál reszelt gyömbér
2 szem lila, összevágott mogyoróhagyma
2 szál fehér lemongrass
2 gerezd összevágott fokhagyma
dl kókuszkrém
2 teáskanál garnélakrém
A tálaláshoz:
igény szerint párolt rizs

Elkészítés:

1. A sárga currykrém készítéséhez tegyük a csilit egy kisebb tálba és öntsünk rá hideg vizet, hogy ellepje. Tegyük félre, míg vizet szív magába és megpuhul, körülbelül 15 percre. Utána szárogassuk meg.

2. Egy kis serpenyőben pirítsuk szárazon a koriander- és rómaikömény-magot közepes lángon, míg illatozni kezd, körülbelül 1 percig.

3. Keverjük össze a fűszerőrleményt a mogyoróhagymával, a citromfűvel (lemongrass), a gyömbérrel, a fokhagymával, a garnélapasztával, a kurkumával és a sóval, majd robotgépben dolgozzuk az egészet darabos pasztává. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat és keverjük az egészet simára. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, és keverjük el azzal is.

4. A halak készítéséhez ejtsünk mindkét oldalukon három átlós bevágást. Dörzsöljük a halakat a currykrémmel. majd tegyük őket egy tányérra, fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára.

5. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n, vagy a grillsütőn magas hőfokra.

6. Kissé melegítsük fel a banánleveleket a grill fölött, hogy könnyebb legyen őket hajtogatni.

7. A halakat helyezzük a banánlevelekre, csomagoljuk össze őket és hústűvel tűzzük össze, nehogy szétessenek. Grillezzük őket, míg húsuk omlóssá válik, körülbelül 15 percig.

Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

Ha nem tudunk banánlevelet szerezni a hal becsomagolására, akkor helyettesítsük sütőpapírral kibélelt alufóliával.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Egészben sült barramundi sárga currykrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1537 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Egészben sült barramundi sárga currykrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
twitter