Roston sült csattogóhal édes-savanyú mártással

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Roston sült csattogóhal édes-savanyú mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db 100 dkg-os, lepikkelyezett fehér húsú halfilé
A bundázáshoz:
7 és fél dkg sima liszt
A csattogóhalhoz:
2 db 100 dkg-os, lepikkelyezett csattogóhal
A köretnek:
igény szerint párolt basmati rizs
Az édes-savanyú mártáshoz:
3 evőkanál tamarindkrém
4 db apróra vágott koriandergyökér
3 evőkanál napraforgóolaj
4 gerezd összevágott fokhagyma
3 nagy kimagozott, összevágott piros chilipaprika
2 szem lila, összevágott mogyoróhagyma
5 dkg reszelt világosbarna cukor
vagy
5 dkg reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a beltéri grillen magas hőfokra.

2. Az édes-savanyú mártás elkészítéséhez tegyük a mogyoróhagymát, a csilit, a fokhagymát és a koriandergyökeret robotgépbe, és dolgozzuk darabos pasztává.

3. Hevítsünk olajat egy kis lábasban közepes hőfokra. Öntsük bele a fűszeres pürét és kevergessük, amíg illatozni kezd, körülbelül fél percig.

4. Finom lyukú szűrőn szűrjük át a tamarinduszos vizet, a szilárd összetevőket dobjuk ki. Adjuk a tamarinduszos vizet, a halmártást és a pálmacukrot a fűszerpasztához, majd forraljuk fel azt. Csökkentsük a tüzet takarékra, és lassan főzzük 4 tovább. amíg sűrű és szirupos lesz, körülbelül 3-4 percig.

5. A halak mindkét oldalán ejtsünk három átlós bevágást.

6. Kenjük meg a sütőlapot olajjal. A halakat mártsuk meg lisztben, majd grillezzük aranyszínűre és ropogósra, oldalanként 7-10 perc alatt.

7. A mártást öntsük a halakra és forrón tálaljuk őket a gőzölt rizzsel.

A tamarinduszpasztát felhasználás előtt áztassuk be egy órára 250 ml vízbe.
A csattogóhal kiválóan alkalmas arra, hogy egészben grillezzük. A tengeri süllő, a tengeri durbincs, vagy a kisebb fűrészes sügér ugyancsak megfelelő ehhez a recepthez.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Roston sült csattogóhal édes-savanyú mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Roston sült csattogóhal édes-savanyú mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
google+