Vékonybajszú tőkehal meleg burgonyasalátával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A meleg burgonyasalátához:
50 dkg hámozott burgonya
1 kisebb fej szeletelt lilahagyma
5 dkg rukkola
3 evőkanál finomra vágott kapribogyó
1 evőkanál vörösborecet
2 teáskanál magos mustár
dl készen vásárolt majonéz
vagy
dl otthon készített majonéz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A salmorigliohoz:
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágott oregánó
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. A salmoriglio készítéséhez keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a citromhéjat, az oregánót és a petrezselymet egy közepes keverőtálban. Tegyük bele a tőkehalat, ízesítsük sóval, borssal, és forgassuk meg benne, hogy egyenletesen bevonja. Fedjük le és 1 órára tegyük a hűtőbe.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra.

3. A burgonyasaláta készítéséhez tegyük a burgonyát egy közepes lábasba, öntsünk rá hideg vizet és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és 8-10 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le és hagyjuk kissé kihűlni. Tegyük a burgonyát, a hagymát, a rukkolát és a kaprit egy közepes keverőtálba.

4. Keverjük össze a majonézt, az ecetet és a mustárt egy tálkában, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük a burgonyára és forgassuk össze őket.

5. Grillezzük a tőkehalat, amíg teljesen átsül, oldalanként körülbelül 1 percig. Forrón tálaljuk a burgonyasalátával és a citromgerezdekkel.

A salmoriglio tradicionális délolasz ételízesítő. Sokféle változata létezik, de alapvető összetevői a citromlé, az olívaolaj, a fokhagyma, a só és a bors. Halakkal és grillezett vagy sült húsokkal fogyasztják.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Vékonybajszú tőkehal meleg burgonyasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Vékonybajszú tőkehal meleg burgonyasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
recept beküldése