Chermoulás halszeletek marokkói salátával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 15 dkg-os fehér húsú halfilé
A chermoula-pasztához:
5 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 db kimagozott, apróra vágott piros thai chilipaprika
½ teáskanál frissen őrölt bors
½ teáskanál
1 teáskanál cayenne-bors
másfél dkg apróra vágott korianderzöld
másfél dkg apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl frissen préselt/facsart citromlé
3 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt koriander
A grillezéshez:
szükség szerint extraszűz olívaolaj
A marokkói salátához:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
2 db kimagozott, kockára vágott uborka
1 kisebb fej kockára vágott lilahagyma
1 evőkanál vörösborecet
4 db paradicsom
2 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A chermoula-paszta elkészítéséhez tegyük a fokhagymát, a csilit, a koriandert és a petrezselymet robotgépbe, és dolgozzuk darabos pasztává. Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, a paprikát, a római köményt, a koriandert, a Cayenne-borsot, a sót és a borsot, és dolgozzuk el ezekkel is.

2. Egy tálban öntsük a chermoulát a halra (például csattogóhal, sziklahal vagy fűrészes sügér) és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra.

4. A saláta készítéséhez forraljunk vizet egy közepes lábasban. A paradicsomok alján ejtsünk bevágást és blansírozzuk őket 10 másodpercig.

Szűrjük le őket és öblítsük le folyó hideg víz alatt. Hámozzuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki a paradicsomokat. Húsukat vágjuk apró kockákra.

5. Keverjük össze a paradicsomot, az uborkát, a kaliforniai paprikát és a hagymát egy keverőtálban. Egy kisebb tálban keverjük el a citromlevet, az ecetet, a mustárt és a fokhagymát. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a salátára, és az egészet forgassuk át.

6. Vékonyan kenjük meg a grillt olajjal. Grillezzük a halszeleteket, amíg átsülnek, és sötét csíkok pirulnak rájuk, körülbelül 3-4 percig oldalanként.

Forrón tálaljuk őket a salátával.

A chermoula hagyományos pác, amit az észak-afrikai konyhák használnak. Fokhagymát, citromot, csilit, olívaolajat és fűszereket tartalmaz változatos arányban.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Chermoulás halszeletek marokkói salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Chermoulás halszeletek marokkói salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
cikkek