Óceáni pisztráng peperonatával

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Óceáni pisztráng peperonatával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A peperonatához:
2 db félbevágott paradicsom
3 evőkanál vörösborecet
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
½ teáskanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A pisztránghoz:
4 db 20 dkg-os pisztráng
2 evőkanál finomra vágott oregánó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az óceáni pisztráng készítéséhez tegyük a szeleteket egy mély tálba az olajjal és az

oregánóval. Ízesítsük őket sóval, borssal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra.

3. Grillezzük a paprikákat, amíg bőrük felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük őket egy edénybe, fedjük le celofánnal és hagyjuk 10 percet pihenni. Utána hámozzuk meg a paprikákat, magozzuk ki és szeleteljük fel hosszában.

4. Kenjük meg a paradicsomokat 1 evőkanál olajjal, és grillezzük, amíg színt kapnak, és kissé megpuhulnak, oldalanként 1-2 percig. Vágjuk őket nagyobb kockákra.

5. Keverjük össze a megmaradt 3 evőkanál olajat, az ecetet, a fokhagymát és a cukrot egy közepes tálban. Tegyük bele a kaliforniai paprikát és a paradicsomot és forgassuk alaposan át. Sózzuk, borsozzuk.

6. Grillezzük az óceáni pisztrángot, amíg sötét csíkok sülnek rá és ízlésünk szerint átsül, körülbelül 4 percig oldalanként. Forrón tálaljuk a peperonatával.

Az óceáni pisztráng a szivárványos pisztráng tengerben élő formája. Ha nem kapunk ilyet, lazaccal helyettesíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Óceáni pisztráng peperonatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1094 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Óceáni pisztráng peperonatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
twitter