Töltött szardínia édesköménnyel



Elkészítés:
1. Az édesköményt zöldséggyalu segítségével vágjuk fel hosszában vékony szeletekre. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a gyalult édesköményt, az édeskömény zöldjét. az olajat és a citromlevet és tegyük félre.
2. A töltelékhez tegyük a kenyérmorzsát, a parmezánt, a tojást, a citromlevet és a fokhagymát robotgépbe és dolgozzuk össze. Tegyük át egy közepes tálba, és adjuk hozzá a bazsalikomot. az olívát, a fenyőmagot és a rozmaringot, és keverjük alaposan át. Sózzuk. borsozzuk.
3. Melegítsünk elő egy grill-lapot a barbecue-n vagy a grillsütőn.
4. A szardínia készítéséhez fektessük a filék felét egy nagy tányérra a bőrös felükkel lefelé. A tölteléket osszuk el a filéken és kenjük szét rajtuk.
5. A megmaradt filékkel borítsuk be őket, a bőrös felükkel fölfelé, hogy „szendvicseket" kapjunk. Kissé nyomkodjuk meg őket, hogy jól összetapadjanak. Fűszerezzük őket a paprikával, valamint sóval és borssal, majd szórjuk meg liszttel.
6. Kenjük meg az olajjal a grill-lapot, és süssük rajta a szardíniákat oldalanként 2-3 percig, amíg átsülnek és aranyszínűre pirulnak.
Forrón tálaljuk őket a gyalult édesköménnyel.