Töltött szardínia édesköménnyel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött szardínia édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A szardíniához:
16 db filézett szardínia
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál sima liszt
½ teáskanál durvára tört fűszerpaprika
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A töltelékhez:
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
2 evőkanál pirított, finomra vágott fenyőmag
2 evőkanál finomra vágott kalamata olajbogyó
3 evőkanál finomra vágott bazsalikom
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 db kissé felvert tojás
3 dkg reszelt parmezán sajt
12 dkg szikkadt kenyérmorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Az édesköményhez:
1 nagy tisztított, zöldjével édesköménygumó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé

Elkészítés:

1. Az édesköményt zöldséggyalu segítségével vágjuk fel hosszában vékony szeletekre. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a gyalult édesköményt, az édeskömény zöldjét. az olajat és a citromlevet és tegyük félre.

2. A töltelékhez tegyük a kenyérmorzsát, a parmezánt, a tojást, a citromlevet és a fokhagymát robotgépbe és dolgozzuk össze. Tegyük át egy közepes tálba, és adjuk hozzá a bazsalikomot. az olívát, a fenyőmagot és a rozmaringot, és keverjük alaposan át. Sózzuk. borsozzuk.

3. Melegítsünk elő egy grill-lapot a barbecue-n vagy a grillsütőn.

4. A szardínia készítéséhez fektessük a filék felét egy nagy tányérra a bőrös felükkel lefelé. A tölteléket osszuk el a filéken és kenjük szét rajtuk.

5. A megmaradt filékkel borítsuk be őket, a bőrös felükkel fölfelé, hogy „szendvicseket" kapjunk. Kissé nyomkodjuk meg őket, hogy jól összetapadjanak. Fűszerezzük őket a paprikával, valamint sóval és borssal, majd szórjuk meg liszttel.

6. Kenjük meg az olajjal a grill-lapot, és süssük rajta a szardíniákat oldalanként 2-3 percig, amíg átsülnek és aranyszínűre pirulnak.

Forrón tálaljuk őket a gyalult édesköménnyel.

Amikor friss szardíniát vásárolunk, keressünk olyanokat melyeknek zöldes vagy lilás a hátuk és kerüljük azokat, melyeknek felhasadt a hasuk.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Ehhez a recepthez nagy szardíniát használjunk filézve.
Töltött szardínia édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1438 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Töltött szardínia édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
lexikon