Szőlőlevélbe tekert grillezett szardínia



Elkészítés:
1. A paradicsom- és sóscitrom-saláta készítéséhez tegyük a paradicsomot, a tartósított citromot (negyedelve, a húsa nélkül, a héja felcsíkozva), a lilahagymát, a petrezselymet és a koriandert egy közepes keverőtálba. Keverjük össze egy kisebb tálkában az ecetet, a mustárt és a fokhagymát. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük a keveréket a fűszeres paradicsomra, majd forgassuk meg benne, hogy egyenletesen bevonja.
2. A szardínia készítéséhez vágjuk hosszában félbe a hideg vízben leöblített szőlőleveleket, és vágjuk le a szárukat. A halakat sózzuk meg és borsozzuk. Csavarjuk a leveleket a halak köré és kenjük meg őket az olajjal.
3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt magas hőfokra.
4. Grillezzük a szardíniákat, amíg átsülnek oldalanként 3-4 percig.
Forrón tálaljuk a paradicsom- és sóscitrom salátával.