Grillezett kagylónyársak narancsos-chilis vinaigrette-vel

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
½ teáskanál chilipor
100 dkg tisztított fésűskagyló
2 fej finomra vágva mogyoróhagyma
2 teáskanál méz
1 evőkanál vörösborecet
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
3 evőkanál finomra aprított korianderzöld
3 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint főtt kuszkusz
vagy
ízlés szerint főtt rizs
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A narancsos-csilis vinaigrette készítéséhez keverjük össze a mogyoróhagymát, a narancslevet és a csiliport egy kis lábasban, és nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és főzzük addig, amíg sűrű és szirupos lesz, körülbelül 10 percig. Tegyük át egy hőálló tálba és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

2. Keverjük bele a mézet és az ecetet, utána az olajat. Adjuk hozzá a korianderzöldet, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra.

4. A nyársak készítéséhez forgassuk meg a kagylókat a vajban, és sózzuk, borsozzuk.

5. A kagylókat szúrjuk fel fém- vagy bambusznyársakra, hogy a lapos oldalaik fel-, illetve lefelé nézzenek, tehát érintkezzenek a grillráccsal.

6. Kenjük meg a rácsot az olajjal. Süssük a kagylókat 3-5 percig, vagy amíg mindkét oldaluk karamellizálódik. A sütés során csak egyszer forgassuk meg őket, éppen csak el kell veszíteniük áttetszőségüket.

7. A forró kagylónyársakat helyezzük tányérokra, adjunk melléjük kuszkuszt vagy rizst, és körítsük őket citromgerezdekkel. Locsoljuk meg őket a vinaigrette-vel és forrón tálaljuk.

A grillezéshez mindig nagy fésűskagylót vásároljunk, és győződjünk meg arról, hogy teljesen friss. Rózsaszínesnek, vagy elefántcsontszínűnek kell lenniük, valamint viszonylag száraz tapintásúnak és ragadósnak.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grillezett kagylónyársak narancsos-chilis vinaigrette-vel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Grillezett kagylónyársak narancsos-chilis vinaigrette-vel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok