Grillezett fésűskagyló sáfrányvajjal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Grillezett fésűskagyló sáfrányvajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágyított vaj
1 csipet tört sáfrány
2 db paradicsom
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy kis lábasban forraljunk fel vizet.

2. A paradicsomok alján ejtsünk kereszt alakú bemetszést, és blansírozzuk őket 10 másodpercig. Szűrőkanállal emeljük ki őket és hideg víz alatt öblítsük le. Hámozzuk meg őket és vágjuk negyedekre, Távolítsuk el és dobjuk ki a magjaikat. Húsukat vágjuk apró kockára és tegyük egy kisebb keverőtálba. Öntözzük meg a citromlével és az olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra.

4. A kagylók előkészítéséhez távolítsuk el a fehér szálakat a kagylók két oldaláról, és győződjünk meg arról, hogy nem maradt a teknőjükben 641 homok vagy törmelék. Ha kell, hideg vízben mossuk meg őket. Éles késsel vágjunk a kagyló,: húsa alá, hogy meglazuljon kapcsolata a héjjal.

5. Kis edényben keverjük össze a vajat és a sáfrányt. A vajat forgácsoljuk szét a kagylókra, és pakoljuk rájuk a paradicsomos keveréket is, majd szórjuk meg őket a petrezselyemmel.

6. Helyezzük a kagylókat a grillre, fedjük le őket, majd grillezzük 4-5 percig, amíg megkeményedik a húsuk és éppen átsülnek.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Jó nagyméretű friss fésűkagylót szerezzünk be ehhez a fogáshoz. A sáfrányvaj a tökéletességig fokozza a kagyló húsának édeskés ízét.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grillezett fésűskagyló sáfrányvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Grillezett fésűskagyló sáfrányvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
könyvek