Folyami rák citromos Pernod-mártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Folyami rák citromos Pernod-mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A citromos Pernod-mártáshoz:
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál Pernod
9 dkg kockára vágott vaj
A rákhoz:
4 db mélyhűtött rákfarok
vagy
4 db friss, nyers rákfarok
2 evőkanál finomra vágott snidling
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rák elkészítéséhez éles késsel hosszában vágjuk ketté a farkakat. A hús így felszínre kerül, de a héjhoz tapadva marad. A tápcsatornát távolítsuk el.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra.

3. Kenjük meg a rákfarkakat olajjal, valamint sózzuk, borsozzuk. Grillezzük, amíg a páncél vörösre sül, és a hús már nem áttetsző, körülbelül 8 percig.

4. Szedjük egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre, körülbelül 5 percre.

5. A citromos mártás készítéséhez kis lábasban keverjük össze a Pernod-t és a citromlét, és kezdjük el melegíteni. Melegítés közben fokozatosa keverjük bele a vajat. Hagyjuk 5 percig hűlni

6. Locsoljuk a mártást a rákfarkakra és szórjuk meg a snidlinggel. Melegen, a vízitormával körítve tálaljuk.

A folyami rák húsa édes és rendkívül ízletes, különösen a farka. Elkészítésének egyik legegyszerűbb módja pedig a grillezés.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Folyami rák citromos Pernod-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1369 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Folyami rák citromos Pernod-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
facebook