Chilis, fekete babos tintahal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Chilis, fekete babos tintahal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagy kimagozott, finomra vágva piros chilipaprika
3 evőkanál sós vízben főtt fekete bab
75 dkg tisztított tintahal
1 evőkanál szójaszósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál rizsbor
1 kis fej finomra vágva hagyma
6 szál darabolt újhagyma
20 db félbevágott koktélparadicsom
5 dkg friss korianderlevél

Elkészítés:

1. Vágjuk fel a tintahaltörzseket a hasi oldalukon és terítsük ki a húsukat. Mossuk meg őket és töröljük szárazra papírtörlővel. Egyik oldalukon vagdossuk be őket kereszt alakban. Vágjuk kis darabokra.

2. Tegyük a hagymát, a leöblített fekete babot, a rizsbort, az osztriga- és szójaszószt, a csilit, a gyömbért és a fokhagymát közepes keverőtálba, és keverjük össze őket. Tegyük hozzá a tintahalat és forgassuk meg benne, hogy egyenletesen bevonja. Fedjük le és hűtsük nagyjából 1 órán át.

3. Melegítsünk elő egy grill-lapot a barbecue-n vagy a grillen igen magas hőfokra.

4. Gyakran forgatva süssük a tintahalat, amíg nem lesz áttetsző, éppen átsül, de omlós marad, körülbelül 3-4 percig.

5. Ezután forgassuk össze a tintahalat, az újhagymát, a koktélparadicsomot és a koriandert. Forrón tálaljuk.

Az igazán omlós tintahal készítésének titka, hogy vagy nagyon gyorsan kell sütni magas hőfokon, vagy nagyon kis lángon párolni legalább 45 percig.
A sózott fekete bab ázsiai élelmiszer-szaküzletekben beszerezhető.
Chilis, fekete babos tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Chilis, fekete babos tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok