Ráknyársak wasabimajonézzel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ráknyársak wasabimajonézzel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A nyársakhoz:
12 nagy páncéljában garnélarák
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A wasabimajonézhez:
2 teáskanál wasabikrém
2 és fél dl otthon készített majonéz
vagy
2 és fél dl készen vásárolt majonéz
1 evőkanál friss zöldcitromlé

Elkészítés:

1. A wasabimajonéz készítéséhez egy közepes, mély tálban keverjük össze a wasabikrémet és a lime-levet. Adjunk hozzá 3 evőkanál majonézt és keverjük össze. Keverjük bele a maradék majonézt.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes, magas hőfokra.

3. A nyársakhoz szúrjuk a lefejezett (király)garnélákat 12 fém- vagy bambusznyársra. Kenjük meg őket az olajjal és sózzuk, borsozzuk.

4. Grillezzük, amíg átsül, és a rács sötét csíkokat süt rá, oldalanként 2-3 percig. Forrón tálaljuk a wasabimajonézzel.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Ehhez az ízletes ételhez nagyméretű, nyers garnélarákot szerezzünk be.
Ha bambusznyársakat használ, mindenképpen áztassuk őket legalább 30 percre hideg vízbe a grillezés előtt.
A japán wasabikrémet élelmiszerüzletekben vehetjük meg.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Ráknyársak wasabimajonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Ráknyársak wasabimajonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
google+