Nizzai tonhalburger



Elkészítés:
1. A salsa készítéséhez keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot és a kapribogyót egy közepes keverőtálban. Majd keverjük el az ecetet és a mustárt, és keverjük hozzá az olajat. Ízesítsük sóval, borssal. Keverjük a paradicsomos elegyhez.
2. A burgerek elkészítéséhez melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokra. Kissé pirítsuk meg a szezámmagos zsemléket.
3. A tonhalakat kenjük meg olajjal és sózzuk. borsozzuk. Grillezzük őket, amíg ízlés szerint kellően átsülnek, oldalanként 1-2 percig.
4. Az összeállításukhoz kenjünk majonézt a zsemlék alsó felére és borítsuk be spenóttal.
Tegyük rá a tonhalakat, majd a salsát és a szeletelt kemény tojást. A zsemlék tetejét kenjük meg a majonézzel és helyezzük a burgerekre. Forrón, zöldolíva-tapenade-dal tálaljuk.
Zöldolíva-tapenade

1. Forgassuk össze az olívát, a petrezselymet, a fokhagymát, a szardellát és a kaprit, amíg durván elkeverednek. Adjuk hozzá a citromlevet és az olajat, miközben sima pasztává turmixoljuk. Sóval, borssal ízesítsük.
2. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig tároljuk.
Majonéz

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.
2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.
3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.