Halburger

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halburger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A halburgerhez:
1 db szeletelt paradicsom
100 dkg csíkokra vágott jégsaláta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
A rántott halhoz:
4 db 15 dkg-os, lebőrözött halfilé
30 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál tej
15 dkg sima liszt
1 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tartármártáshoz:
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágva snidling
1 evőkanál finomra aprított savanyú uborka
2 evőkanál finomra vágva lilahagyma
2 evőkanál finomra vágva kapribogyó
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 és fél dl otthon készített majonéz
vagy
2 és fél dl készen vásárolt majonéz

Elkészítés:

1. A tartármártáshoz keverjük össze a kapribogyót, a hagymát, az uborkát, a snidlinget, a petrezselymet és a citromlevet egy közepes keverőtálban. Adjuk hozzá a majonézt és alaposan keverjük össze.

2. A rántott halhoz közepes nagyságú keverőtálban keverjük össze a lisztet a sóval és a borssal. Egy másik tálban verjük fel a tojást a tejjel. A zsemlemorzsát terítsük ki egy tányéron.

3. A halfiléket mártsuk először a lisztbe, majd a tejes tojásba, végül a zsemlemorzsába, enyhén lenyomkodva, hogy jól rátapadjon. Tegyük őket egy tányéron félre.

4. Melegítsünk elő egy grill-lapot a barbecue-n vagy grillsütőn közepes hőfokra.

5. Kenjük meg a lapot 1 evőkanál olajjal, és süssük rajta a halfiléket egyik oldalukon aranysárgái 2-3 perc alatt. Locsoljuk meg a grillt a másik evőkanál olajjal, fordítsuk meg a halfiléket és süssük őket át aranyszínűre és ropogósra, körülbelül 2 perc alatt. Szedjük őket konyhai papírtörlőre.

6. Kissé pirítsuk meg a zsemléket a grillen.

7. A burgerek összeállításához a félbevágott zsemlék alsó felére helyezzünk salátát és paradicsomot. Ezekre tegyük a rántott halfiléket, azután egy kanálnyi tartármártást. Fedjük le a zsemlék tetejével és forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A rántott hajhoz jó minőségű, kemény, fehér húsú halfilét válasszunk, például ördöghalat, fűszeres sügért.. stb.
Savanyú uborkából kisebb, keményebb fajtát használjunk.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Halburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2175 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Halburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
hírlevél