Pekános, kávés brownie

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pekános, kávés brownie
Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
2 teáskanál instant kávé
22 és fél dkg durvára vágott pekándió
1 teáskanál keserű kakaópor
½ teáskanál sütőpor
4 db tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
20 dkg vaj
15 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy mély, 25x25 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk.

2. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kakaót, a neszkávét és a sütőport.

4. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a vanília kivonatot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. A mixer fordulatszámát alacsonyabbra véve óvatosan hozzákeverjük a csokoládét és a száraz adalékot. Hozzáadjuk a pekándió kétharmadát.

5. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk, a maradék dióval megszórjuk, és 25-30 percig sütjük, amíg a teteje kemény lesz, de a belseje puha marad. Ellenőrizzük fogpiszkálóval is. Tepsivel rácsra helyezzük, kihűtjük, majd hűtőszekrénybe rakjuk. Alaposan lehűtjük, majd kockákra vágjuk.

Pekános, kávés brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Pekános, kávés brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
ételfotó