Áfonyás kocka cukormázzal



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23x23 cm-es tepsit kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.
3. Egy másik tálban a vajat és a cukrot fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, a diót és az áfonyát. Alaposan összedolgozzuk.
4. A tésztát az előkészített tepsibe terítjük és 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágjuk.
5. Egy kis tálban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az ételszínezéket. A sütemények tetejére csorgatjuk.