Áfonyás kocka cukormázzal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Áfonyás kocka cukormázzal
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
15 dkg porcukor
2 evőkanál meleg víz
1 kevés piros ételfesték
szükség szerint meleg víz
Az alaphoz:
12 és fél dkg mélyhűtött áfonya
vagy
12 és fél dkg friss áfonya
1 csipet
12 és fél dkg olvasztott vaj
1 db felvert tojás
7 dkg finomra vágott dió
vagy
18 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23x23 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

3. Egy másik tálban a vajat és a cukrot fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, a diót és az áfonyát. Alaposan összedolgozzuk.

4. A tésztát az előkészített tepsibe terítjük és 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágjuk.

5. Egy kis tálban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az ételszínezéket. A sütemények tetejére csorgatjuk.

Áfonyás kocka cukormázzal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Áfonyás kocka cukormázzal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
könyvek