Áfonyás, pekándiós kocka
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi (20 darab)
vagy
vagy
A szóráshoz:
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23x23 cm-es tepsit kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, sót.
3. Egy másik tálban a vajat, cukrot fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, a pekándiót és az áfonyát. Alaposan összedolgozzuk.
4. A tésztát az előkészített tepsibe terítjük, és 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk. Kockákra vágjuk.