Sárgabarackos szelet

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos szelet
Adag: 1 tepsi (25 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg sárgabaracklekvár
A rátéthez:
12 és fél dkg darabolt vaj
20 dkg barna cukor
7 és fél dkg zabpehely
Az alaphoz:
25 dkg darabolt vaj
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál
55 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 36x26 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a cukrot. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. A tésztát az előkészített tepsibe nyomkodjuk.

3. Egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon a lekvárt folyóssá melegítjük. A tésztára terítjük.

4. A rátéthez egy kis serpenyőben a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot és a zabpelyhet. Ha a cukor elolvadt, a krémes zabpelyhet a lekvár tetejére kenjük, és 25-30 perc alatt világosbarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Éles késsel szeletekre vágjuk.

Sárgabarackos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Sárgabarackos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj