Málnás kocka habcsókkal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnás kocka habcsókkal
Adag: 1 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg málnalekvár
1 teáskanál őrölt fahéj
7 és fél dkg kristálycukor
1 csipet
9 dkg lágy vaj
1 db tojás
10 dkg porcukor
vagy
10 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Egy 25x25 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vajat és az egész tojást. Kézi mixerrel közepes fordulat-számon összekeverjük.

3. A tésztát a tepsibe simítjuk, 10 percig sütjük. A gáz hőfokát 150 fokra csökkentjük (gáztűzhelynél 2-es fokozat).

4. Egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon a lekvárt folyóssá melegítjük, és a tésztára terítjük. Egy tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a fahéjat, a fordulatszámot magasra emelve kemény habbá verjük.

5. A habot óvatosan a lekvár tetejére kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük, amíg a habcsók világosbarna lesz. Hagyjuk a sütőlemezen 15 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni. Éles késsel kockákra vágjuk.

Málnás kocka habcsókkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Málnás kocka habcsókkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
twitter