Citrommázas mandulaszelet



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk és kilisztezünk.
2. A mézet egy serpenyőben alacsony hőfokon folyóssá melegítjük. Belekeverjük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, a kétféle mandulát, kandírozott citrom- és narancshéjat. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Beleöntjük a pálinkát.
3. A langyos tésztát kissé lisztezett deszkán alaposan összegyúrjuk, ha ragadna, kevés lisztet adjunk hozzá.
4. A tésztát 5 mm-re kinyújtjuk. Éles késsel kb. 50 szeletre vágjuk. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2 cm-re, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük.
5. A porcukrot, a vizet, a citromlevet és a rumot összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a máz, kevés vízzel hígíthatjuk.
6. A még meleg sütemények tetejét a mázzal megkenjük. Hagyjuk kihűlni.