Citrommázas mandulaszelet

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citrommázas mandulaszelet
Adag: 2 tepsi (50 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál rum
1 evőkanál meleg víz
20 dkg porcukor
szükség szerint meleg víz
Az alaphoz:
15 dkg héjas, finomra vágott mandula
15 dkg blansírozott, finomra vágott mandula
1 teáskanál szódabikarbóna
7 dkg finomra vágott kandírozott narancshéj
7 dkg finomra vágott kandírozott citromhéj
1 evőkanál őrölt fahéj
2 és fél dl méz
¼ teáskanál
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
60 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk és kilisztezünk.

2. A mézet egy serpenyőben alacsony hőfokon folyóssá melegítjük. Belekeverjük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, a kétféle mandulát, kandírozott citrom- és narancshéjat. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Beleöntjük a pálinkát.

3. A langyos tésztát kissé lisztezett deszkán alaposan összegyúrjuk, ha ragadna, kevés lisztet adjunk hozzá.

4. A tésztát 5 mm-re kinyújtjuk. Éles késsel kb. 50 szeletre vágjuk. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2 cm-re, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük.

5. A porcukrot, a vizet, a citromlevet és a rumot összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a máz, kevés vízzel hígíthatjuk.

6. A még meleg sütemények tetejét a mázzal megkenjük. Hagyjuk kihűlni.

A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
Citrommázas mandulaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Citrommázas mandulaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
hírlevél