Mexikói tehénborsó- és kukoricasalsa



Elkészítés:
1. Szűrjük le és öblítsük át a hideg vízbe áztatott tehénborsót. Tegyük közepes lábasba, tegyünk rá annyi hideg vizet, ami ellepi, és közepes, magas lángon forraljuk fel. A tüzet állítsuk takarékra és lassan, nagyjából 1 óra alatt főzzük puhára. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokra.
3. Hántsuk le a kukorica burkát és a csövet kenjük meg olajjal. Időnként megforgatva grillezzük puhára, néhol feketére 10-15 perc alatt. Késsel fejtsük le a magokat a csőről.
4. Tegyük a tehénborsót, a kukoricát, a kaliforniai paprikát, a hagymát, a koriandert és a csilit közepes keverőtálba.
5. Kis edényben keverjük össze az olajat, az ecetet, a lime-levet és a fokhagymát. Öntsük a zöldségkeverékhez és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk.