Mangós mojitosalsa
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Vágjuk le a mangók húsát a mag oldalairól. Hámozzuk meg ezeket a darabokat és húsukat vágjuk kis kockákra. A magról vágjuk le a maradék gyümölcshúst, és azt is kockázzuk hasonlóan.
2. Közepes méretű tálban keverjük össze a mangót, az újhagymát és a mentát.
3. Kis tálkában keverjük össze a lime-levet, a rumot, illetve a cukrot, és kevergessük, amíg a cukor feloldódik. Öntsük a mangós keverékre és keverjük át. Borssal ízesítsük.
4. Használjuk fel azonnal vagy légmentesen záródó tartóban, hűtőszekrényben tárolhatjuk 2-3 napig.
A mojito tradicionális kubai koktél, és ebben a salsában megtaláljuk a legfontosabb összetevőit: a fehér rumot, a mentát, és a cukrot. Sertés-, csirke- és halhúshoz kínálhatjuk.