Tzatziki
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 3 adag
Elkészítés:
1. Hosszában hámozzuk meg az uborkát, de hagyjuk meg a héját. Vágjuk félbe és kanállal kaparjuk ki a magjait. A húsát gyaluljuk durván le.
2. Helyezzük az uborkát egy szűrőbe, szórjuk meg a sóval és hagyjuk 20 percig lecsepegni.
3. Kézzel nyomkodjuk ki az uborkából a maradék levet. Húsát helyezzük át egy közepes, mély tálba. Adjuk hozzá a joghurtot, a citromlevet, az olajat, a mentát és a fokhagymát, és alaposan keverjük át.
4. Használjuk fel azonnal vagy légmentesen záródó tartóban, 4-5 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.
A tzatziki ínycsiklandó görög és török mártogató vagy mártás. Nagyon sűrű, zsíros joghurtból, mentából, uborkából, fokhagymából, olajból és citromléből készül. Bárány-, csirke- és zöldségételekhez illik.