Fűszeres paradicsomcsatni
Fűszeres paradicsom-chutney, Kasaundi



Elkészítés:
1. Forraljunk vizet egy nagy fazékban. A paradicsomok alján ejtsünk bevágást, és 10 másodpercre merítsük őket a forró vízbe. Hideg víz alatt öblítsük le őket. Hámozzuk meg a paradicsomokat, bőrüket dobjuk ki. Vágjuk őket keresztben ketté és magozzuk ki, a húsukat vágjuk kockára.
2. Az olajat közepes, kis lángon hevítsük fel egy közepes méretű lábasban. Tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért, a csilit, valamint a fehér és fekete mustármagot, és pirítsuk 5 percig, amíg a fokhagyma üvegesre sül. Tegyük hozzá a koriandert, a kurkumát, a csiliport és a római köményt, és pirítsuk körülbelül 20 másodpercig, amíg illatozni kezdenek.
3. Adjuk hozzá a paradicsomot, az ecetet, a cukrot és a sót, majd forraljuk fel. Mérsékeljük a hőt, és megkeverve főzzük tovább 1-1 1/2 órán át, amíg besűrűsödik.
4. A csatnit kanalazzuk befőttesüvegekbe és zárjuk le. Éjszakára hagyjuk hűlni, mielőtt felhasználnánk. Hűvös, sötét helyen legfeljebb 6 hónapig áll el. Felnyitás után hűtve tároljuk.