Dinsztelthagyma-lekvár
Zöldséges ételek | Hagymalekvár receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 3 adag
Elkészítés:
1. Hevítsük fel az olajat egy közepes lábasban kis lángon. Tegyük bele a hagymát, keverjük meg, majd gyakran keverve karamellizálódásig, körülbelül 30-45 percig pirítsuk.
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjük át és forraljuk fel. Kis lángon lassan, gyakran kevergetve főzzük körülbelül 30 percig, amíg ragacsos és sűrű lesz.
3. A lekvárt kanalazzuk befőttesüvegekbe és zárjuk le. Felhasználás előtt hagyjuk egy éjszakát hűlni.
Grillezett húsokhoz kitűnő. Hűtőszekrényben 2 hónapig eltartható.
Ez az édes, hagymából készülő ízesítő illik a sertés-, marha-, csirkehúshoz, valamint a sajtokhoz.