Chililekvár
Csililekvár



Elkészítés:
1. Melegítsünk elő egy barbecue-t vagy a grillsütőt közepesen forróra.
2. Tegyük rá a kaliforniai paprikákat a grillrácsra, és időnként megforgatva süssük, amíg a héjuk felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük őket egy mély tálba, fedjük le celofánnal, és 15 percig hagyjuk hűlni.
3. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk kockára.
4. Kesztyűben magozzuk ki és vágjuk finomra a nagy piros és a thai csilipaprikákat.
5. Hevítsük fel az olajat egy közepes, nehéz aljú lábasban közepes-kis lángon. Tegyük hozzá a hagymát és puhulásig, körülbelül 5 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a paprikát, állítsuk a lángot takarékra és főzzük, a vége felé gyakrabban megkeverve, amíg sűrű és sötétvörös lesz (körülbelül 60 perc).
6. Adjuk hozzá a pálmacukrot, a halszószt és a tamarindpürét, majd 15 perc alatt főzzük be sűrűre és ragacsosra.
7. A chililekvárt kanalazzuk a befőttesüvegekbe és zárjuk le. Tálalás előtt egy éjszakát hűtsük. Hűvös, sötét helyen 6 hónapig eltartható. Felbontás után hűtőben tároljuk.