Folyami rák olajos-citromos mártásban

Karavidesz szaganaki

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Folyami rák olajos-citromos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
4 db rák
1 teáskanál oregánó
½ csokor finomra vágva kapor
1 fej finomra vágva hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban bő vizet forralunk, és hozzáadjuk a hagymát, a kaprot, az oregánót és egy kis sót.

2. Az élő rákokat a forró vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd kivesszük őket.

3. A húsukat kiszedjük a páncélból (ha lehet, ne tegyünk kárt benne), és a páncélokba visszatéve elrendezzük a tálon.

4. Az olívaolajat és a citromlét habverővel összekeverjük, a rákhúsra öntjük, és tálaljuk.

Zöld salátát és friss fehér kenyeret adunk hozzá.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Folyami rák olajos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Folyami rák olajos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj