Töltött kibbe

Kibba, Kibbeh

Adag: 4-5 főre (12-15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kibbéhez:
100 dkg finomszemcséjű bulgur
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
½ teáskanál őrölt fahéj
igény szerint hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütéshez:
10 dl szezámolaj
vagy
10 dl olívaolaj
A töltelékhez:
½ teáskanál őrölt szegfűbors
½ teáskanál őrölt fahéj
4 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kibbe készítéséhez szórjuk a bulgurt egy tálba és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Hagyjuk állni 30 percig. Csepegtessük le alaposan.

2. Keverjük össze a borjúhúst és a hagymát egy nagy tálban. Keverjük hozzá a bulgurt, a szerecsendiót és a fahéjat, ízesítsük sóval, borssal. Kézzel gyúrjuk össze a keveréket, amíg teljesen homogén lesz. Formáljunk labdát belőle, tegyük vissza a tálba és 30 percre tegyük a hűtőbe.

3. A töltetek készítéséhez melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, közepes lángon. Pirítsuk a hagymát körülbelül 5 percig, amíg aranybarnára sül. Tegyük hozzá a bárányhúst, ízesítsük sóval, fahéjjal és szegfűborssal. Kevergessük körülbelül 10 percig, amíg a hús barnára pirul. Húzzuk le a tűzről és tegyük félre.

4. Evőkanállal egyszerre annyit vegyünk ki a bulguros húskeverékből, hogy pingponglabda nagyságú golyókat formázhassunk belőle. Mutatóujjunkkal nyomjunk üreget a labdák közepébe. Kanalazzuk az üregbe a tölteléket és ujjunkkal tapasszuk be a nyílást. Folytassuk a húsgombócok megformálását és töltését, amíg mindkét keverék elfogy.

5. Hevítsük fel a sütőolajat mély lábasban, amíg kellően felforrósodik. A hőmérsékletét kis darab kenyér beledobásával ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

6. Adagonként süssük készre a kibbét, amíg körben egyenletesen megbarnulnak (adagonként 5-7 perc). Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk az olajat. Forrón tálaljuk.

A kibbe közel-keleti húsgombócféleség, ami fűszeres bulgur és darált hús keverékéből készül.
Töltött kibbe
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Töltött kibbe
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
most van szezonja