Májpástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Májpástétom
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg darabolt borjúmáj
1 csipet szerecsendió
2 db tojás
7 és fél dkg sima liszt
1 evőkanál finomra vágott tárkony
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
25 dkg sertészsír
1 fej finomra vágott hagyma
9 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A forma kenéséhez:
igény szerint vaj
A tepsi töltéséhez:
igény szerint forró víz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat).

2. Melegítsünk fel 1 evőkanál vajat egy kis lábasban, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk 3-4 percig. Amikor aranyszínűre kezd pirulni, zárjuk el a lángot és adjuk hozzá a maradék vajat, így habosodás nélkül fog megolvadni.

3. Tegyük a májat és a sertészsírt robotgép keverőtáljába, adjuk hozzá a hagymás keveréket, a petrezselymet és a tárkonyt. Aprítsuk finomra. Adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a szerecsendiót, a sót és a borsot, és kézzel alaposan keverjük össze.

4. Vajazzunk ki egy kisebb kenyérsütő formát, béleljük ki alufóliával, majd töltsük bele a keveréket. Rázogassuk, hogy a levegőbuborékok távozhassanak. Fedjük le egy darab fóliával.

5. A formát állítsuk egy kellő méretű tepsibe. Öntsünk a tepsibe annyi forró vizet, hogy a forma feléig érjen. Süssük a pástétomot 45-50 percig, amíg éppen átsül.

6. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe 4 órára vagy egy éjszakára. Szeleteljük fel és tálaljuk.

Ezt a tradicionális májpástétomot tálalhatjuk friss kenyérrel vagy pirítóssal, de nagyon ízletes zöldsalátával szeletelt paradicsommal készült szendvicsben is.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Májpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Májpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
cikkek