Parasztpástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parasztpástétom
Adag: 8-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg apróra vágott sertésmáj
50 dkg apróra vágott sertés szűzpecsenye
25 dkg apróra vágott szalonna
vagy
25 dkg sertészsír
3 ¾ dl víz
4 szem szegfűszeg
12 szem fekete bors
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál zselatinpor
ízlés szerint
A forma kenéséhez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 db konzerv, szeletelt sült paprika
3 db olajban eltett, szeletelt gomba
igény szerint meleg pirítós
vagy
igény szerint friss kenyér

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). Olajozzunk ki egy kenyérsütő formát.

2. Tegyük a szűzérmét és a májat egy nagy tálba. Adjuk hozzá a zsírt, a hagymát, a fokhagymát, a zöld borsot, a szerecsendiót és a sót. Keverjük hozzá a Calvadost, majd kézzel forgassuk össze.

3. A keveréket tegyük át az előkészített formába, és kanál hátával simítsuk le a felszínét. Szórjuk a tetejére a babérlevelet és a szegfűszeget. Süssük, amíg a hús átsül és a teteje enyhén megbarnul, körülbelül 90 percig.

4. Vegyük ki a sütőből és a levét öntsük egy nagy lábasba. A zsírt szedjük le a tetejéről. Hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Öntsük a vizet a lábasba. Adjuk hozzá a zselatint és keverjük el vele alaposan. Kis lángon forraljuk fel, kevergetve, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Öntsük a zselatinos keveréket a pástétomra. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 24 órára.

6. Borítsuk ki a pástétomot egy tálalótálra. Fordítsuk vissza eredeti helyzetébe, és a tetejét díszítsük a sült paprikával, gombával, valamint petrezselyemmel. Szeleteljük fel és tálaljuk.

E mutatós pástétom elkészítése és dermesztése némi időt és energiát vesz igénybe. Igen kiváló svédasztalos összejövetelekhez vagy különleges alkalmakra. Rengeteg friss kenyérrel vagy meleg pirítóssal tálaljuk.
Parasztpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1442 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Parasztpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
lexikon