Sonkapástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkapástétom
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apróra vágott sonka
25 dkg mascarpone
vagy
25 dkg krémsajt
9 dkg friss ricotta sajt
2 evőkanál brandy
2 evőkanál pirított fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
A díszítéshez:
4 szem dióbél
A sütőforma kenéséhez:
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
igény szerint meleg pirítós

Elkészítés:

1. Vajazzunk ki 6 kis sütőformát és béleljük ki őket celofánnal.

2. Keverjük össze a sonkát, a ricottát, a mascarponét, a brandyt és a szerecsendiót robotgép keverőedényében. Ízesítsük sóval, borssal, és dolgozzuk az egészet simára a géppel.

3. Kanalazzuk a keveréket az előkészített formákba. A formákat tegyük 4 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.

4. A pástétomot borítsuk tálalótányérokra, és óvatosan távolítsuk el a celofánt.

5. A pástétomokat díszítsük dióbéllel és fenyőmaggal. Meleg pirítóssal tálaljuk őket.

Ha kalóriaszegényebb pástétomot szeretnénk, használjunk mascarponét vagy krémsajtot.
Sonkapástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Sonkapástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
google+