Töltött rizskrokettek
Suppli alla romana



Elkészítés:
1. Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, közepes, illetve magas lángon. Tegyük bele a rizst és pirítsuk 2 percig. Merőkanállal, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, addig főzzük és kevergessük, amíg a rizs az összeset felszívja és megpuhul. Ez a főzési módszer a rizottókészítésre emlékeztet. A rizs elkészüléséhez 15-20 percre van szükség. Húzzuk le a tűzről és tegyük félre 1 órára hűlni.
2. Hevítsük fel a maradék 2 evőkanál olajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és 3-4 perc alatt dinszteljük puhára.
3. Adjuk hozzá a csirkemájat, a darált borjúhúst, a zöldborsót és a bort, és főzzük, amíg a bor elpárolog (körülbelül 5 perc). Tegyük bele a paradicsomot és ízesítsük sóval, borssal. Főzzük tovább, gyakran kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik és a hozzávalók puhára főnek (körülbelül 20 perc).
4. Egy nagy tálban keverjük össze a kihűlt rizst a parmezánnal és a vajjal. Alaposan keverjük össze és formáljunk belőle körülbelül pingponglabda nagyságú kroketteket. A közepükbe formáljunk mélyedést és töltsük meg a húsos keverékkel, valamint egy darab kemény tojással. Utána zárjuk le a rizzsel a tölteléket.
5. Lapos tálban villával verjük fel a tojásokat. Mártsuk meg a kroketteket a tojásban, majd forgassuk őket a kenyérmorzsába. Az olajat mély serpenyőben hevítsük igen forróra. Az olaj hőmérsékletét úgy ellenőrizhetjük, ha egy darabka kenyeret dobunk bele.
6. A kroketteket adagokban süssük ropogósra és aranybarnára, adagonként körülbelül 5 perc alatt. Szűrőkanállal szedjük őket konyhai papírtörlőre leitatni. Forrón tálaljuk őket.