Töltött rizskrokettek

Suppli alla romana

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg darabolt csirkemáj
40 dkg rizottórizs
2 db tojás
2 db keményre főzött tojás
2 evőkanál vaj
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 nagy hámozott, összevágott paradicsom
2 evőkanál fehérbor
1 kisebb fej összevágott hagyma
10 dl marhaalaplé
20 dkg finomszemcséjű, száraz kenyérmorzsa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütéshez:
10 dl olaj

Elkészítés:

1. Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, közepes, illetve magas lángon. Tegyük bele a rizst és pirítsuk 2 percig. Merőkanállal, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, addig főzzük és kevergessük, amíg a rizs az összeset felszívja és megpuhul. Ez a főzési módszer a rizottókészítésre emlékeztet. A rizs elkészüléséhez 15-20 percre van szükség. Húzzuk le a tűzről és tegyük félre 1 órára hűlni.

2. Hevítsük fel a maradék 2 evőkanál olajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, és 3-4 perc alatt dinszteljük puhára.

3. Adjuk hozzá a csirkemájat, a darált borjúhúst, a zöldborsót és a bort, és főzzük, amíg a bor elpárolog (körülbelül 5 perc). Tegyük bele a paradicsomot és ízesítsük sóval, borssal. Főzzük tovább, gyakran kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik és a hozzávalók puhára főnek (körülbelül 20 perc).

4. Egy nagy tálban keverjük össze a kihűlt rizst a parmezánnal és a vajjal. Alaposan keverjük össze és formáljunk belőle körülbelül pingponglabda nagyságú kroketteket. A közepükbe formáljunk mélyedést és töltsük meg a húsos keverékkel, valamint egy darab kemény tojással. Utána zárjuk le a rizzsel a tölteléket.

5. Lapos tálban villával verjük fel a tojásokat. Mártsuk meg a kroketteket a tojásban, majd forgassuk őket a kenyérmorzsába. Az olajat mély serpenyőben hevítsük igen forróra. Az olaj hőmérsékletét úgy ellenőrizhetjük, ha egy darabka kenyeret dobunk bele.

6. A kroketteket adagokban süssük ropogósra és aranybarnára, adagonként körülbelül 5 perc alatt. Szűrőkanállal szedjük őket konyhai papírtörlőre leitatni. Forrón tálaljuk őket.

Szintén klasszikus olasz uzsonna vagy előétel. A recept Lazio tartományból származik, ahol Suppli alla romana néven ismert. Kisütés után rögtön, forrón tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött rizskrokettek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Töltött rizskrokettek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
szólj hozzá, értékelj