Bagel pulykával, sajttal és áfonyamártással



Elkészítés:
1. Tekerjük a félbevágott bageleket dupla réteg, enyhén megnedvesített papírtörlő közé, és magas fokozatra tegyük őket a mikrohullámú sütőbe 45 másodpercre. Másik lehetőség, ha nagy, kizsírozatlan serpenyőben, közepes lángon 3-4 percig melegítjük őket.
2. A bageleket félbe vágva helyezzük tiszta munkafelületre. Mindegyik felet kenjük meg krémsajttal. A tetejükön osszuk szét egyenletesen a pulykahúst, a camembert-t, az áfonyamártást és a borsócsírát. Sózzuk, borsozzuk őket és tálaljuk melegen.
Áfonyamártás
1. A mártás elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis serpenyőbe tesszük, és kevergetve lassan felforraljuk.
2. Óvatosan 5-10 percig pároljuk, míg az áfonya megpuhul és pépes lesz. Megkóstoljuk, és ízlés szerint teszünk még bele cukrot. Melegen tartjuk, vagy hagyjuk lehűlni.
Jól illik vadhúsokhoz, roston sült steak-hez, vagy csirkéhez.