Édes-fűszeres csirketekercsek

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-fűszeres csirketekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darabolt, főtt csirkehús
vagy
4 db tortilla
vagy
4 db pita
1 dl majonéz
2 evőkanál édes chiliszósz
1 db vékonyra szeletelt uborka
2 db finomra vágott paradicsom
1 nagyobb szál finomra reszelt sárgarépa
10 dkg gyalult salátalevél
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Egy nagy tiszta tálban keverjük össze a csirkét az édes csiliszósszal és a majonézzel.

2. A lepénykenyereket vagy tortillákat csavarjuk dupla réteg enyhén megnedvesített papírtörlő közé, és magas fokozaton 45 másodpercig tegyük őket a mikrohullámú sütőbe. Másik lehetőség, hogy kizsírozatlan, nagy serpenyőben melegítjük őket 3-4 percig, közepes lángon.

3. Terítsük ki a lepényeket egy tiszta munkafelületen. Osszuk szét a csirkés keveréket, az uborkát, a paradicsomot, a répát és a salátát a lepények között. Sózzuk, borsozzuk őket. Tekerjük fel őket és vágjuk félbe. Azonnal tálaljuk.

E tekercseket elkészíthetjük megmaradt grillcsirkéből, vagy főzzünk meg puhára két csirkemellet enyhén sós vízben, körülbelül 5-10 perc alatt.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Édes-fűszeres csirketekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1539 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Édes-fűszeres csirketekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
vegetáriánus ételek