Zsályalevél-ropogós

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsályalevél-ropogós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 db friss zsályalevél
1 csipet
7 és fél dkg sima liszt
1 nagy habosra vert tojás
1 csipet
20 dkg finomszemcséjű, száraz kenyérmorzsa
ízlés szerint
A sütéshez:
5 dl olaj

Elkészítés:

1. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. A hőmérsékletét kis kenyérdarabot beledobva ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

2. A zsályaleveleket mossuk meg hideg vízben. A felesleges vizet rázzuk le róluk, majd a nedves leveleket hempergessük meg lisztben. Mártsuk őket a sóval felvert tojásba, majd a kenyérmorzsába.

3. A zsályalevelek felét tegyük az olajba - csaknem azonnal elkezdenek pirulni. Egyszer forgassuk meg őket, majd szűrőkanállal szedjük ki. Papírtörlőn szárogassuk le őket. A többi levelet is hasonló módon készítsük el.

4. Szórjuk meg őket sóval és forrón tálaljuk.

A régi időkben a zsályát varázserejű növénynek tartották, és sok különböző betegség kezelésére felhasználták. Ma is úgy tartják, hogy fogyasztása javítja a közérzetet és segíti az emésztést.
Zsályalevél-ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Zsályalevél-ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
vegetáriánus ételek