Zöldfűszer-tempura

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszer-tempura
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szál friss petrezselyemzöld
24 db medvehagyma
12 szál bazsalikomlevél
10 dkg sima liszt
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Szórjuk a lisztet nagy tálba és adjuk hozzá a vizet. Kézi habverővel keverjük sima tésztává.

2. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. A hőmérsékletét kis kenyérdarabot beledobva ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd az olaj megfelelő hőmérsékletű.

3. A zöld fűszereket mártsuk meg a tésztabundában, és dobjuk őket az olajba. 2-3 perc alatt süssük őket aranybarnára.

4. Szűrőkanállal emeljük ki őket és szárogassuk le konyhai papírtörlőn. Szórjuk meg őket sóval és forrón tálaljuk.

A tempura japán étel, ami olajban kisütött, bundázott zöldségből, halból vagy húsból áll. E receptben a jellegzetes könnyű tempurabundába friss zöld fűszereket bundázunk, majd forró olajban kisütjük őket. Mindig frissen kisülve tálaljuk!
Zöldfűszer-tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Zöldfűszer-tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
google+