Zöldfűszer-tempura
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 55 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Szórjuk a lisztet nagy tálba és adjuk hozzá a vizet. Kézi habverővel keverjük sima tésztává.
2. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. A hőmérsékletét kis kenyérdarabot beledobva ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd az olaj megfelelő hőmérsékletű.
3. A zöld fűszereket mártsuk meg a tésztabundában, és dobjuk őket az olajba. 2-3 perc alatt süssük őket aranybarnára.
4. Szűrőkanállal emeljük ki őket és szárogassuk le konyhai papírtörlőn. Szórjuk meg őket sóval és forrón tálaljuk.
A tempura japán étel, ami olajban kisütött, bundázott zöldségből, halból vagy húsból áll. E receptben a jellegzetes könnyű tempurabundába friss zöld fűszereket bundázunk, majd forró olajban kisütjük őket. Mindig frissen kisülve tálaljuk!