Spenótos rétes gyümölcscsatnival

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos rétes gyümölcscsatnival
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spenót
50 dkg mélyhűtött vajastészta
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
6 dkg vaj
15 dkg vékonyra szeletelt ementáli sajt
1 db kissé felvert tojás
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Vajazzunk ki egy nagy sütőlapot.

2. Főzzük a spenótot 2.5 dl vízben 2-3 percig. Szűrjük le és hagyjuk egy kissé kihűlni (körülbelül 10 percig).

3. Vágjuk apróra a spenótot, a felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle. Melegítsünk fel 3 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a fokhagymát és a spenótot, és dinszteljük őket 5 percig, ízlés szerint sózzuk.

4. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki nagyon vékonyra a tésztát. Borítsuk be a spenóttal, az ementálival és a csatnival. A rövidebbik oldalait hajtsuk vissza és óvatosan sodorjuk össze a tésztát rétessé.

5. Helyezzük át az előkészített sütőlemezre és a tetején ejtsünk számos vágást, melyeken át a gőz távozhat. Kenjük meg a felvert tojással. Süssük 30-35 percig, amíg aranybarnára sül. Forrón tálaljuk.

A spenót nagyon egészséges alapanyag, de mindig a lehető legfrissebben kell fogyasztani. Ne vásároljunk fonnyadt spenótot, mivel abból az értékes tápanyagok nagy része már elillant. A fagyasztott spenót viszont gyorsfagyasztással készül, ezért a tápanyagok nagy részét megőrzi.

Gyümölcschutney

Kép nélkül
100 dkg hámozott, apróra vágott vegyes gyümölcs
2 dl borecet
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

1. A lédús gyümölcsöt (lehet alma, őszibarack, körte, stb.), ha kell, meghámozzuk, húsát apróra vágjuk.

2. A felforrósított vajon a megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a gyümölcsöt és a cukrot.

3. Leöntjük az ecettel, és a hőt alacsonyra véve kb. 20 percig főzzük. A fűszerekkel ízesítjük.

4. Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hideg helyen tároljuk. Sült szárnyasokhoz kínáljuk.

Kb. 2 db 2 dl-es üveg chutney-t kapunk.

Spenótos rétes gyümölcscsatnival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Spenótos rétes gyümölcscsatnival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
lexikon