Vegyes savanyú olajbogyó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes savanyú olajbogyó
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg zöld olívabogyó
1 és ¼ dl olívaolaj
1 és ¼ dl tárkonyecet
1 evőkanál apróra vágott, friss kapor
2 kiskanál mustármag
1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés:

1. Összekeverjük a nagy szemű zöld olívabogyót a ferdén vékonyan szeletelt savanyú uborkával, a kapribogyóval, a negyedekre vágott savanyú hagymával, a mustármaggal és a friss kaporral.

2. Félliteres sterilizált üvegbe tesszük, ráöntjük a tárkonyecetet, majd az olívaolajat (annyit, hogy ellepje).

3. Lezárjuk, és legalább 2 napig a hűtőben tároljuk. Néha felrázzuk az üveget. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Ha az olajbogyót túl sósnak találjuk, felhasználás előtt 30 perccel áztassuk hideg vízbe.
Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Vegyes savanyú olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Vegyes savanyú olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook