Sült kaliforniai paprika szardellával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült kaliforniai paprika szardellával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
½ teáskanál szárított oregánó

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). A paprikákat hosszában vágjuk ketté. Távolítsuk el a magházukat. Folyó víz alatt mossuk meg őket. majd rázzuk le róluk a víz feleslegét.

2. Süssük a paprikákat a sütőben a bőrös felükkel fölfelé, amíg a bőrük felhólyagosodik és feketére sül (körülbelül 20-30 perc). Tegyük őket műanyag zacskóba, és hagyjuk állni 15 percig.

3. Ujjunkkal húzzuk le a paprikák felhólyagosodott bőrét. Hosszában vágjuk őket körülbelül 5 cm széles csíkokra.

4. Keressünk egy tálalóedényt, amiben elfér 4-5 réteg paprika, és béleljük ki az alját egy réteggel.

5. Törjük össze a szardellafilét egy kis edényben, és keverjük el a fokhagymával, a petrezselyemmel, a kaprival, az oregánóval és az olajjal. A keverék egynegyedével locsoljuk meg az edényben lévő paprikát. Fedjük be újabb paprikaréteggel, majd arra is locsoljunk a szardellás keverékből.

6. Folytassuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét szórjuk meg a bazsalikommal.

Tálalás előtt tegyük el legalább 2 órára pácolódni.

A paprikában, így a kaliforniai paprikában is rengeteg C-vitamin található. A legjobb eredmény érdekében e fogást a tálalás előtti éjszakára tegyük a hűtőbe. Körülbelül egy órával tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.
Sült kaliforniai paprika szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Sült kaliforniai paprika szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
most van szezonja