Padlizsán- és paprikasaláta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsán- és paprikasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A salátához:
4 db padlizsán
Az öntethez:
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál fűszerpaprika
¼ teáskanál cayenne-bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A saláta készítéséhez a paprikát vágjuk 4 hosszanti szeletre, és a felgörbülő végüket vágjuk le, hogy a szeletek laposak legyenek. A bőrös oldalukat kenjük meg olajjal.

2. Melegítsünk elő egy grillsütőt közepes-magas hőfokúra. Grillezzük a padlizsánokat, amíg a bőrük körben megfeketedik és felhólyagosodik. Tegyük át őket egy műanyag zacskóba, és zárjuk le 15 percre.

3. Távolítsuk el a padlizsánok szárát. A héjukról vágjunk le 1 cm széles hosszanti csíkokat, hogy az összhatás csíkozott legyen. Vágjuk a padlizsánokat 5 mm vastag karikákra. Tegyük félre.

4. A padlizsánkarikák mindkét oldalát kenjük meg olajjal. Grillezzük őket, amíg mindkét oldaluk megbarnul és átsülnek. Helyezzük őket egy tálalótálra.

5. Hámozzuk meg a paprikaszeleteket és vágjuk őket kis kockákra. Rendezzük el őket a padlizsán tetején.

6. Az öntet készítéséhez keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a fűszerpaprikát, a Cayenne-borsot és a petrezselymet egy kis tálkában. Öntsük a padlizsánra. Tálalás előtt hagyjuk 15 percet állni.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Csak a lehető legfrissebb, helyben termelt padlizsánt és paprikát használjuk fel ehhez az ételhez.
Padlizsán- és paprikasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Padlizsán- és paprikasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
szólj hozzá, értékelj