Padlizsán- és paprikasaláta



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez a paprikát vágjuk 4 hosszanti szeletre, és a felgörbülő végüket vágjuk le, hogy a szeletek laposak legyenek. A bőrös oldalukat kenjük meg olajjal.
2. Melegítsünk elő egy grillsütőt közepes-magas hőfokúra. Grillezzük a padlizsánokat, amíg a bőrük körben megfeketedik és felhólyagosodik. Tegyük át őket egy műanyag zacskóba, és zárjuk le 15 percre.
3. Távolítsuk el a padlizsánok szárát. A héjukról vágjunk le 1 cm széles hosszanti csíkokat, hogy az összhatás csíkozott legyen. Vágjuk a padlizsánokat 5 mm vastag karikákra. Tegyük félre.
4. A padlizsánkarikák mindkét oldalát kenjük meg olajjal. Grillezzük őket, amíg mindkét oldaluk megbarnul és átsülnek. Helyezzük őket egy tálalótálra.
5. Hámozzuk meg a paprikaszeleteket és vágjuk őket kis kockákra. Rendezzük el őket a padlizsán tetején.
6. Az öntet készítéséhez keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a fűszerpaprikát, a Cayenne-borsot és a petrezselymet egy kis tálkában. Öntsük a padlizsánra. Tálalás előtt hagyjuk 15 percet állni.